Voorlichtingen

Image
113 Zelfmoordpreventie is de landelijke organisatie die klaar staat voor mensen met suïcidegedachten, maar ook trainingen geeft. In deze training krijgt u handvatten aangereikt over de signalen, maar ook over hoe u het goede gesprek aan kunt gaan.
Image
Bureau Halt, de organisatie voor jongeren die het foute pad op dreigen te gaan. Maar deze organisatie is er ook voor ouders. Met de huidige digitale maatschappij ligt er voor jongeren gevaar op de loer. In deze voorlichting komen deze gevaren aan bod en hoe u als ouder het gesprek met uw kind aan kan gaan hierover.
Image
Ouderen zijn relatief vaak het slachtoffer van digitale criminaliteit. Denk aan phishing en de zogenaamde bank die belt. Hoe kunnen mensen zich hier het beste tegen wapenen? In deze voorlichting worden er handvatten aangereikt om te voorkomen dat het fout gaat.
Image
Wist u dat rookmelders vanaf 1 juli 2022 verplicht zijn in alle woningen? Hiermee kunt u de brand vroegtijdig signaleren en een veilig heenkomen zoeken. In deze presentatie van de Veiligheidsregio Hollands-Midden komen allerlei brandpreventietips aan bod.
De voorinschrijving is gesloten. U kunt zich bij de deur aanmelden voor de presentaties.

Markt

Image
Stedin is de netbeheerder in het dorp en zorgt ervoor dat wij veilig gas en elektra krijgen. Woningen voor hennepteelt die illegaal stroom aftappen zijn erg gevaarlijk. Kom kijken in een echte hennepplantage en kom meer te weten over de gevaren.
Image
Maakt u zich zorgen over de veiligheid of heeft u iets te melden? Ga in gesprek met de wijkagent(en) onder het genot van een kopje koffie. Zo weten ook zij wat er in het dorp speelt.
Image
Is er brand of heeft u een ongeval gehad? De brandweer komt snel ter plaatse om u te helpen en schade te voorkomen. In Waarder worden wij daarbij geholpen door de mannen en vrouwen van de kazerne in Driebruggen. Wist u dat zij dit vrijwillig naast hun baan doen?
Image
Wist u dat u voor veel meer dan alleen een paspoort bij de gemeente terecht kunt? Het sociaal team en het team veiligheid zijn aanwezig op deze avond en bieden u een luisterend oor en geven informatie over wat zij voor u kunnen betekenen. Ook is de BOA aanwezig om uw vragen te beantwoorden en problemen te bespreken.
Image
Bewoners zijn de oren en ogen in de buurt. De politie kan namelijk niet altijd overal tegelijk zijn. Via een speciale WhatsApp-groep kunt u met elkaar in contact komen als er een verdachten situatie speelt. Op de markt is een vertegenwoordiger aanwezig die u hier meer informatie over kan geven.
Image
SAM Welzijn is niet alleen een organisatie voor alle vrijwilligers in de gemeente, maar is ook het aanspreekpunt voor jongerenwerk. Een van de jongerenwerkers is aanwezig om met u in gesprek te gaan. Wil jij als jongere weten wat er voor jou in de gemeente te doen is? Ga het gesprek aan!
Image
Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk is het beweegloket en zorgt voor sociale verbinding door sport en organiseert allerlei activiteiten in de gemeente. Vraag naar alle mogelijkheden voor uw situatie of probleem.
Image
Naast het verhuren van woningen kan de woningbouwvereniging nog veel meer voor u betekenen. Ook uw zorgen over veiligheid en problemen kunt u bij hen melden. Een vertegenwoordiging van de Woningbouwvereniging Reeuwijk staat u hierover graag te woord.
Image
Wist u dat in Waarder 6 AED's hangen in het geval van een hartstilstand? Hiermee kan er altijd binnen een aantal minuten een AED ter plaatse zijn om de overlevingskans te vergroten. De EHBO-vereniging ligt dit graag toe en geeft ook meer informatie over de cursussen die zij verzorgen. Ook kunt u zelf even reanimeren op een oefenpop.