Graffiti kunstwerk van start

Het tunneltje onder de A12 is voor vele dorpsbewoners een doorn in het oog en is een van de speerpunten die uit ‘Wie, Wat, Waarder!’ gekomen is. De vieze en achterstallige uitstraling werd tijdens deze avond veel genoemd. Als dorpsteam zijn wij sindsdien bezig om het tunneltje op te laten knappen. Rijkswaterstaat, beheerder van de tunnel, was echter zeer terughoudend in het verlenen van toestemming en het leveren van een bijdrage voor enige ingrepen.

Vooruitlopend op de toestemming is enkele weken geleden het tunneltje wel al schoongemaakt door gemeentewerkers zodat er een goede basis ligt voor de kunst. Hierdoor werd de uitstraling al een stuk verbeterd. Het resultaat bleef echter nog wel achter met de gewenste uitstraling voor een prachtige entree voor ons dorp.

Na weken van intensief overleg tussen de gemeente en Rijkswaterstaat is afgelopen week eindelijk de definitieve toestemming verleend waarna deze week de uitvoering is begonnen. In slechts enkele dagen tijd zijn de contouren van de polderbewoners al goed zichtbaar geworden en zijn de eerste resultaten van een intensieve lobby zichtbaar.

Het ontwerp en de uitvoering van dit project is handen van de eigenaar van graffitistudio VijfB, Joost Zwanenburg. Met kunstwerken door het hele land en meer dan 10 jaar professionele ervaring is Joost een ware artiest. Hij is binnen de gemeente onder andere bekend van de muurschilderingen op ‘Het Wierickehuis’ in Nieuwerbrug en de vogels op het ‘Evertshuis’ in Bodegraven.

De komende periode wordt de gehele tunnelwand omgetoverd tot een groene oase en vormt dit de eerste fase in een prachtige entree voor het dorp. In een tweede fase zal er een kunstwerk op de rotonde gerealiseerd worden. Voor deze tweede fase liggen de tekeningen inmiddels bij de provincie welke toestemming moet gaan verlenen.

Binnenkort is het graffiti kunstwerk voor iedereen te bewonderen onder de A12.

Ontwerp tunnel

Comments 4

  1. Zal vast mooi worden. Wist niet dat er serieus mensen de tunnel niet mooi vonden?!? Staat er al enorm lang en nu vinden mensen het een doorn in het oog? Verder top dat het “mooier” gemaakt wordt. Zullen vast mensen zijn die dat niets vinden ?
    Via deze weg meteen een idee om iemand te zoeken die over het nog steeds te maaien gras gaat… Ben al twee maanden bezig met de gemeente, maar die reageren niet eens ?

Geef een reactie