Kunstwerk rotonde bijna klaar

Enkele jaren geleden heeft het dorpsteam vanuit de gemeente zogenaamde Motie 4 gelden ontvangen om te besteden aan een bevordering van de openbare ruimte. Eén van de speerpunten die vanuit het dorp aangegeven zijn is een verbetering van de entree. Met het kunstwerk in het tunneltje onder de A12 is daar een eerste begin mee gemaakt.

Ook de herinrichting van de omgeving in het project BRAVO bij het aanleggen van de randweg naar Woerden heeft een impuls gegeven waardoor er ook gelegenheid is geboden voor een kunstwerk op de rotonde. Criteria hierbij waren dat het kunstwerk een connectie heeft met de omgeving en daar ook in past. Ook moest het kunstwerk aan veel technische eisen voldoen.

Uiteindelijk is het dorpsteam, in overleg met de gemeente en provincie, gekomen tot een ontwerp gemaakt door Tineke van Veen. Het kunstwerk bestaat uit drie cortenstalen reigers van bijna drie meter hoog. De reigers zijn inmiddels door Nick Klein Metaalbewerking uit Driebruggen gerealiseerd en worden begin mei geplaatst. Daarmee wordt de entree nog meer verfraaid. Ook worden binnenkort de bloembakken na een jaar van weggeweest teruggeplaatst waardoor het dorp weer dat kleine beetje extra allure krijgt.

Visualisatie kunstwerk

Comments 2

Geef een reactie