Nieuw jaar, frisse start

Het nieuwe jaar is alweer ruim een maand oud, en is met frisse en hernieuwde energie voor het dorpsteam begonnen. 2020 zal in het teken staan van het opstellen van een dorpsvisie waarin aangegeven wordt hoe Waarder er in 2030 uit moet komen te zien. Maar ook in de laatste maanden van 2019 is nog een hoop gebeurt.

Zo heeft het dorpsteam gezorgd dat er reflectoren op het tunneltje onder de A12 zijn aangebracht voor de veiligheid van de fietsers. In aanvulling daarop zijn wij bezig met gemeente, provincie en Rijkswaterstaat om de tunnel onder de snelweg op te knappen. Wij hopen hier op korte termijn meer voortgang in te zien.

Daarnaast zijn de bouwwerkzaamheden in Driebruggen gestart. Omdat al het vrachtverkeer voor de bouw door Waarder gaat zijn er op aandringen van het dorpsteam extra borden geplaatst. Deze borden zouden het bouwverkeer tot het matigen van de snelheid moeten dwingen om de veiligheid te vergroten, en overlast voor aanwonenden te verminderen.

Overigens loopt het proces nog steeds om de gehele dorpskern tot een 30-zone om te vormen en daarmee voor een structurele oplossing van het harde rijden te zorgen, een van de speerpunten uit “Wie, Wat, Waar(der)” in 2018. Ook andere kleinere zaken zoals het bruggetje Westeinde/Kerkelaantje hebben nog steeds de aandacht van het dorpsteam en zullen, naar ons streven, in 2020 verbeterd zijn.

Reageren? Laat een reactie achter onder dit bericht.

Comments 1

  1. Hallo! Bij de Plus liggen enquêteformulieren maar er staat nergens waar ze ingeleverd kunnen worden. Er stond ook geen box o.i.d. bij, en op het formulier staat niets, ook niet van wie deze enquête is. Misschien van jullie?

Geef een reactie