Nieuwe bushaltes in Waarder

Uit de eerste resultaten van de eerder gehouden enquête en de avond “Wie, Wat, Waarder” in 2018 is gebleken dat er behoefte bestaat aan een beter openbaar vervoer in het dorp. Als dorpsteam hebben wij dit thema continu onder de aandacht gebracht bij de gemeente. Na 3 jaar kan het dorp uitzien op een mooie toevoeging aan het openbaar vervoer. Hiermee is dit het eerste concrete resultaat van het dorpsteam in 2021.

Rond de carpoolplaats bij de A12 worden twee nieuwe bushaltes gerealiseerd. Van deze bushaltes kan vanaf begin april daadwerkelijk gebruik gemaakt worden. Iedereen kan dan opstappen op lijn 123 van Syntus die nu al in de richting van Woerden of de richting van Oudewater rijdt tijdens de spitsuren. De dorpsbewoners kunnen dan makkelijk en comfortabel naar het station in Woerden kunnen komen. Ook kunnen zij richting Oudewater om te winkelen in het pittoreske centrum.

Door de aanleg van de Burgemeester van Zwietenweg parallel aan de A12 is er een mogelijkheid voor deze extra buslijn 123 gecreëerd. Deze rijdt niet over het Oosteinde, maar via de Tuurluur. De route van de bus hoefde dus niet verder aangepast te worden waardoor dit een logische en kosteneffectieve maatregel is om het openbaar vervoer in het dorp te verbeteren.

Het dorsteam zal aandacht blijven vragen voor een goede bereikbaarheid van het dorp. Ook met het openbaar vervoer.

Plaatsen van de bushaltes

In de periode van 15 t/m 18 februari worden nieuwe bushaltes geplaatst. Het plaatsen van de bushaltes neemt wel enige verkeershinder met zich mee. In de avonden en nachten van maandag 15 en dinsdag 16 februari wordt één rijrichting afgesloten. Het verkeer zal beurtelings langs de werkzaamheden worden geloodst.

In de avonden en nachten van woensdag 17 en donderdag 18 februari wordt de rijrichting Waarder – Nieuwerbrug afgesloten voor het verkeer. Tijdens deze werkzaamheden zal er een omleiding via de A12 aangegeven worden.

Bij de bushaltes worden diverse fietsparkeergelegenheden geplaatst. Ook voor inwoners van Driebruggen wordt daarmee de bushalte in Waarder een goed alternatief als langere afstanden fietsen geen optie meer is.

Geef een reactie