Rotonde Waarder afgesloten in april en mei 2018

In oktober 2017 is door de provincie Utrecht gewerkt aan de realisatie van twee rotondes bij Waarder. Hoewel beide rotondes in gebruik zijn, is de zuidelijke rotonde nog niet helemaal klaar. Door problemen met grondwater, een zwakke ondergrond en kabels en leidingen kon deze rotonde nog niet worden ingericht als turborotonde. Nu de buitentemperatuur weer stijgt, gaat aannemer Roelofs de rotonde alsnog afbouwen.

De voorbereidende werkzaamheden voor de afbouw van de zuidelijke rotonde starten op maandag 12 maart en nemen twee weken in beslag. De werkzaamheden vinden plaats op doordeweekse dagen, buiten de spits (tussen 09.00 en 15.00 uur) waarbij het verkeer vanuit alle richtingen de rotonde kan passeren. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige doorgang. Fietsers ondervinden geen hinder. De werkzaamheden bestaan uit het verleggen van kabels en leidingen door Stedin en Gasunie.

Voor het afbouwen van de zuidelijke rotonde, inclusief de toeleidende wegen, moet deze gedurende twee weekenden volledig worden afgesloten. Het gaat om de volgende data en tijden:
1. vrijdagavond 13 april, 21.00 uur tot maandagochtend 16 april, 06.00 uur;
reserveweekend 20-23 april.
2. vrijdagavond 4 mei, 23.00 uur tot maandagochtend 7 mei, 06.00 uur;
reserveweekend 11-14 mei.

De werkzaamheden in deze twee weekenden bestaan uit het aanbrengen van betonbanden, laatste asfaltlagen en belijning. In verband met de Dodenherdenking, starten de werkzaamheden op 4 mei pas om 23.00 uur.

Tijdens de werkzaamheden is de zuidelijke afrit A12 ‘Nieuwerbrug / Waarder’ vanuit de richting Den Haag afgesloten. De zuidelijke oprit richting Utrecht is in het eerste weekend geopend en in het tweede weekend afgesloten.
Het verkeer wordt via de gebruikelijke omleidingsroutes omgeleid. Verkeersregelaars zullen zware vrachtwagens (> 10 ton) veilig over het Oosteinde loodsen.

Als u vragen heeft over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Ton Pors, omgevingsmanager van aannemer Roelofs:
telefoon 06-82 863 460
email ton.pors@roelofs.nl

 

 

 

 

 

Geef een reactie